Vill du låna pengar utan kreditprövning – Läs mer hos oss

Finansieringsproblemen sprider sig i USA. Högskolelånemarknaden är i kris på grund av bostadsmarknaden som bidrar till studentlånbristen. Studielångivare försöker minska risken för detta underskott. Studielån säljs på sekundärmarknaden, men efterfrågan på investerare är mycket låg, så långivare blir ombedda att omfamna fler lån som en del av sin finansiering. som de inte är villiga att göra. I det här fallet är majoriteten av de privata långivarna inte villiga att ge längre studielån eller konsolidera dem. Vissa banker kasserade privata lån för att flytta in i de federala programmen. Återkallandet av privata lån till vissa finansinstitut innebar en stor förlust för företag som ger privata studielån.

Vad kan studenter och föräldrar göra på denna finansiellt reducerade marknad?

President Bush har undertecknat “Fortsatt tillgång till studentlånslagen”, som kommer att utvidga berättigande och beloppet som ska lånas från federala familjeutbildningslån, federala studentlån och moderlån. Låna via sms – vi listar bankerna.

Vad gör dessa för låntagare enligt de nya riktlinjerna?

Den nya lagen ökar gränserna för osubsidierade Staffordlån med 2 000 USD per år. Mer pengar kommer att ges till skolor och statliga byråer, vilket innebär att de ska vara till fullo ansedda genom din skola. Stödberättigande för PLUS-lån kommer att öka. Det bra med PLUS-lån; deltagande föräldrar behöver inte börja betala på PLUS-lånet först 6 månader efter det att barnet har examen.

Ansök om PLUS-lån medan räntorna för federalt garanterade studielån är fasta till 6,8%, räntesatsen för moderlån för undergradsstudenter eller PLUS-lån är vanligtvis högre, för närvarande 8,5%. Föräldrar kan låna upp till hela skolan för deras barn, och PLUS-lån kan vara mer kostnadseffektiva än privata lån.

Ansök om ekonomiskt stöd nu. Studenter och deras föräldrar ska prata direkt med deras högskola eller universitetets finansiella stödkontor för att lära sig hur detta program ska fungera för deras valfria skola. Försök att få en garant på ett privat lån om detta är möjligt. Många elever har inget kreditrekord eller de kan ha låga kreditsår, därmed extra avgifter och höga räntor. Räntor med garant på dina studielån kan vara 7% eller 8% (med konstruktören har bra kredit självklart), jämfört med 12% eller 14% procent när det är ensam på studentlånet.

Tänk på att gå till en tvåårig skola. Börja titta på de finansiella stödpaketen av lån och bidrag som erbjuds av några av de andra lågkostnadsskolorna. Varför? För om du inte har tillräckligt med lånepengar är möjligheten att gå till valfri skola smal. Tänk på universitet som är närmare hemma, i så fall om man kan stanna hemma snarare än en sovsal för att spara på kostnader. Pengarna som sparas kan användas för böcker och studiematerial snarare än rum och mat.

Även om det kan vara mycket oroligt på marknaden på senare tid säger utbildningsavdelningen att cirka 7 miljoner studenter kommer att behöva mer än 68 miljarder dollar i federala lån till utbildning det kommande skolåret. Utbildningsavdelningen kommer att rikta federala medel till statsgarantibyråer, och pengarna skulle sedan utbetalas direkt till högskolor och studenter. Det kommer att finnas nya, högre gränser för belopp som studenterna kan låna under federala utbildningslånsprogram. I genomsnitt är dessa gränser 3,500 dollar för nybörjare år, 4500 dollar för senare år och 5 500 dollar ett år efter det. Enligt nyss rapporterade uppgifter, enligt den nya studentlånsräkningen, skulle dessa årliga gränser ökas med 2 000 USD.

Agera nu med att samla dina studielån. Att agera snabbt nu kommer väsentligen att skydda dig mot framtida katastrof.

****************************************************

Smslåntips är en sajt där du kan jämföra lån hos olika banker. Vi strävar alltid efter att guida dig fram till det lånet som passar dig. Besök vår hemsida https://smslåntips.com/ för mer information.

Du kan även besöka vår G+ konto -> SMSlåntips

Eller vår Facebook sida -> sms lån tips

 

Leave a Reply