Var är det billigast att låna pengar?

Vad är ett billigt lån?

Här på SMS Lån Tips är vårt yttersta uppdrag att se till att du sparar så mycket pengar på dina lån som möjligt. Det är därför vi har gjort allt hårt arbete åt dig! Vi har byggt upp relationer med en mängd olika finansinstitut, vilket gör att de kan konkurrera och tävla om att ha dig som kund – så att DU får den bästa låneräntan som finns!

Billigt lån via Avida

Avida är ingen bank, dom är låneförmedlaren som söker ditt lån hos flera långivare. För din trygghet står Advisa under tillsyn av finansinspektionen.

Genom Avida kan du:

När du vill skaffa ett lån eller lösa ett befintligt är det fördelaktigt att jämföra olika låneerbjudanden från olika banker och långivare.

  • Kostnadsfritt och du binder dig inte till något
  • Säker ansökan – vi hanterar uppgifter säkert
  • Lånejämförelse – hitta ett billigt lån

Räntan på ett billigt lån

Det finns inga gratis lån, men de behöver inte vara alltför kostsamma om du vet hur du ska få ett lån. Vår expertrådgivning kan hjälpa dig att säkra de mest prisvärda villkoren för dina lån.

För att säkerställa att du får den mest konkurrenskraftiga räntan är det viktigt att leta efter ett lån med lägsta möjliga effektiva ränta. När du ansöker om ett lån kommer dina individuella räntor att baseras på en bedömning av din ekonomiska situation. Långivaren måste i grunden bedöma din sannolikhet att betala tillbaka lånet. Om du har en solid ekonomisk kapacitet och kreditvärdighet är det sannolikt möjligt att få ett lån med låg ränta. Om du vill låna pengar med minimala kostnader eller förbättra dina chanser att få ett lån finns det många åtgärder du kan vidta. Här är vad du kan tänka på:

1. För att få de bästa priserna kan du jämföra flera långivare för att hitta den lägsta räntan.

Det bästa sättet att få det mest prisvärda lånet är att jämföra olika banker och långivare. Lån utan säkerhet, som ofta ges oberoende av betalningshistorik, är den vanliga låneformen på nätet. Dessa lån har alltid en ränta som fastställs individuellt, så inga två erbjudanden är identiska. Genom att jämföra dina alternativ får potentiella långivare en chans att konkurrera om dig som kund och på så sätt sänka räntan! Eftersom alla kreditgivare dessutom tar upp olika kunders önskemål på olika sätt – ökar jämförelsen också dina chanser att hitta någon som kan erbjuda dig förmånliga villkor för ett låneavtal.

2. Ha en medsökande

Att ansöka om ett lån kan vara skrämmande, och banken bedömer om du kan betala tillbaka det lånade beloppet. Om din inkomst är låg eller inte tillräcklig för att säkra en lämplig ränta kan det vara fördelaktigt att lägga till ytterligare en medlåntagare – er gemensamma inkomst räknas som en vid bedömningen och ökar därför dina chanser att få ett lån med lägre ränta!

3. Det är smart att samla lån och krediter

Om du är trött på att kämpa mot flera dyra lån med höga räntor kan det vara bra att konsolidera dem till ett enda privatlån. Inte bara är räntan vanligtvis lägre än alla dina mindre skulder tillsammans, utan du har också färre betalningar att övervaka. När du väl har etablerat ett mönster av konsekvent betalningshantering över tid är det till och med möjligt att omförhandla till ett ännu mer prisvärt privatlån!

Finns det några gamla lån eller krediter som du inte utnyttjar, men som du inte heller har avslutat? Om så är fallet är det dags att kolla upp dem. Ju färre låne- och kreditkonton i ditt register är en indikation på en bättre kreditvärdighet; vilket innebär att du sannolikt kommer att erbjudas mer konkurrenskraftiga räntor när du ansöker om nya. Att se över dessa befintliga konton kan öka chanserna att få lägre räntor i framtiden!

4. Avstå från onödiga kreditprövningar för att behålla en ren kredithistoria.

Om du skickar in enstaka ansökningar till många olika långivare kan du få en kreditkontroll för varje låneansökan, vilket kan försämra din totala kreditvärdighet. Detta gör det svårare att få ett prisvärt lån eftersom kreditgivarna tar hänsyn till din kreditvärdighet när de bedömer dig. Avida förmedlar privatlån från många banker och långivare så att när du jämför villkoren för olika lån genom oss gör vi bara 1 kreditförfrågan!

Fallgropar att se upp för

1. Ett låneerbjudande kan verka för bra för att vara sant – men ta dig tid att se till att det är legitimt innan du gör ansöker.

Det har aldrig varit enklare att få ett lån. Men många av de “billiga lånen” som du kan hitta på nätet är i själva verket ganska dyra, med avgifter och effektiva räntor som man kan förbise när man utvärderar villkoren. Den viktigaste faktorn att ta hänsyn till är den effektiva räntan – denna siffra talar om exakt vad lånet kommer att kosta totalt sett! Så även om ett erbjudande verkar attraktivt vid första anblicken – gå igenom alla detaljer igen innan du skriver under något och kom ihåg att jämförelser alltid bör göras innan du tar ett lån. När du överväger ett lån ska du alltid vara uppmärksam på räntesatsen och återbetalningstiden samt eventuella tilläggsavgifter som kan tillkomma.

2. När många små lån läggs ihop kan skulden bli mycket dyr.

Är du inne i en cykel där du betalar mindre lån med fler små lån? Detta är ingen hållbar strategi. Mindre lån har vanligtvis ogynnsamma villkor, och om betalningarna inte görs snabbt blir det omedelbart uppenbart. När dessa minilån ökar i antal skjuter räntekostnaderna i höjden; om din ekonomiska situation är instabil till att börja med kan detta resultera i skulder som är svåra att klara upp … och dålig kreditvärdighet. Och om du inte kan hålla dig till dina befintliga återbetalningar blir det nästan omöjligt att få nya lån med fördelaktiga räntor!

Sammanfattningsvis kan ett lån vara ett bra sätt att finansiera dina inköp eller investeringar, men det är viktigt att du gör din hemläxa och förstår villkoren i låneavtalet innan du gör ett åtagande. För att få mest valuta för pengarna bör du överväga att jämföra olika långivare och deras erbjudanden – detta ger dig en uppfattning om vilka räntesatser som är tillgängliga för dig.

Gina Bergqvist är en bloggare inom lån och finans. Hon har flera års erfarenhet av branschen och har etablerat sig som en källa till expertis. Gina skriver om ekonomiska frågor som bostadsköp, låneförhandlingar, sparande och investeringar för att hjälpa sina läsare att förstå grunderna i finansiell planering samt de strategier som krävs för att maximera pensionssparandet.