Låna 20000 kr utan UC – Jämför långivare

SMS Lån Tips hjälper dig att hitta ett lån på 20000 kr utan kreditupplysning, enkelt och smidigt! Här kan du jämföra banker som lånar pengar utan UC

Vad innebär ett lån på 20000 kr utan UC?

Ett lån utan UC innebär att man tar ett lån som inte kräver någon kreditprövning av UC AB istället kommer ett annat kreditupplysningsföretag att utföra den kreditprövning som görs på dig när du ansöker om ett lån. Detta kan vara tilltalande för låntagare som har dålig kreditvärdighet eller ingen kredithistorik alls. Det finns ett antal långivare för dig som erbjuder högkostnadslån utan kreditprövning med UC AB.
Viktigt att notera: lån utan UC är inte samma sak som lån med lågt kreditkrav.

Snabba lån är oftast lån utan kreditupplysning från UC

Lån utan UC är vanligtvis snabba och dyra lån. Räntorna på dessa lån är vanligtvis mycket högre än traditionella lån, så det är viktigt att läsa villkoren noggrant och jämföra innan du ansöker. Låntagare bör också vara medvetna om de risker som är förknippade med lån utan UC, till exempel att de debiteras för höga avgifter eller att de inte kan betala tillbaka lånet i sin helhet. De lånen som oftast inte kräver en kreditupplysning av UC är som exempel snabblån och kreditlån.

Lån med kreditupplysning av UC är bättre

UC AB är en av Sveriges största och mest respekterade kreditupplysningsföretag, så dess kreditprövning är högt respekterad av långivarna. Detta innebär att låntagare som har en UC-kreditprövning har större chans att bli godkända för ett lån och få bättre villkor. Lån med kreditupplysning av UC har vanligtvis lägre lånekostnader, längre återbetalningstid och säkrare villkor.

Billigare effektiv ränta

När du tar ett lån kan räntan du erbjuds göra stor skillnad för hur mycket du kommer att betala tillbaka. Och låntagare med en UC-kreditrapport räkna med att få lägre räntor än de som inte har en sådan. Det visar sig att den genomsnittliga räntan för lån med en UC-kreditrapport är 10 %, medan den genomsnittliga räntan för lån utan UC-kreditrapport är 37 %. Så om du funderar på att låna pengar och du har möjligheten att få ditt lån med en kreditupplysning av UC AB så är det viktigt att du gör det!

Mer flexibel återbetalningstid

En viktig grej att kolla på när man ansöker om ett lån är återbetalningstiden, alltså tiden man har på sig att betala tillbaka sitt lån. Korta återbetalningstider innebär att man måste betala en större summa pengar varje månad fast inte lika länge, och på grund av detta är det bättre att ta ett lån med lång återbetalningstid. I så sätt måste inte en sådan stor portion av månadens budget sväljas av en återbetalning på ett lån.

Med det sagt så är det en stor skillnad mellan lån med kreditupplysning av UC och lån utan, det visar sig att i genomsnitt så har lån med kreditupplysning av UC en återbetalningstid av 8 år medan de utan bara har en återbetalningsperiod av 3 år! Ta detta i beaktande om du ansöker om ett lån.

Säkrare Villkor

När det gäller att låna pengar kan det ofta leda till säkrare och mer fördelaktiga villkor om du väljer en långivare som beställer sina kreditupplysningar via UC AB. Detta beror på att större banker och långivare vanligtvis har mer tydliga policyer och rutiner, till skillnad från de mindre långivarna som ofta specialiserar sig på små lån. Detta ger dig som låntagare en bättre uppfattning om vad du ger dig in på och kan hjälpa dig att undvika obehagliga överraskningar på vägen.

UC AB och alla andra kreditupplysningsbolag i Sverige

Det finns några andra olika kreditupplysningsföretag än UC AB i Sverige, varav vissa fokuserar på större statliga myndigheter eller andra former av företag medan andra riktar sig till att erbjuda sina tjänster till långivare. Nedanför hittar du en lista över de mer kända aktörerna i Sverige idag. Läs mer om dom på vår sida om lån utan kreditupplysning.

Låna 20000 kr utan UC eller annan kreditupplysning

För att låna 20000 kr utan UC-upplysning finns det några krav som måste uppfyllas. Att uppfylla dessa krav kommer att ge dig som låntagare en ökad chans att få låna pengar. Läs kraven nedan.

Minsta krav och villkor för lån på 20000 kr utan UC

För att ta ett lån utan UC-upplysning måste du:

  • Vara minst 18 år
  • Ha en inkomst (lön, studielån, pension, sjukpenning)
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Ha Bank-ID
  • Inte ha någon form av skuld hos kronofogden

Här är alla lån du kan ansöka till utan UC

SMS lån

SMS-lån eller snabblån är den överlägset vanligaste formen av lån som tas utan UC-upplysning. Det finns ett stort antal långivare som erbjuder ett snabbt lån som alltid har väldigt få krav. Dessa lån bör endast användas i knipan eftersom de har extremt hög ränta samt dolda kostnader för de som glömmer bort att betala. Här är det även enkelt att ta lån trots många förfrågningar utan uc.

Kontokredit

Om du behöver låna pengar och inte har någon UC kan en kontokredit vara ett bra alternativ för dig. En kontokredit är en kredit direkt på ditt konto, den fungerar som en buffert som du kan använda när du behöver låna pengar. Du väljer själv hur mycket kredit du ansöker om sedan lånar du bara det belopp du behöver. Viktigt att påpeka är att så fort du tar pengar från krediten betalar du ränta.

Pantlån

Långivare kan vara villiga att ge dig ett pantlån utan att titta på din kreditvärdighet, så länge du är villig att använda värdesaker som säkerhet. Detta kan vara ett utmärkt alternativ om du behöver pengar snabbt och har något av värde att erbjuda långivaren. Tänk på att du sannolikt måste betala en högre ränta än någon med god kreditvärdighet, eftersom långivaren tar större risk genom att låna ut till dig men pantlån ger dig en rimlig ränta.

Information hos kreditupplysningsbolagen

När du tar ett lån hos UC får kreditupplysningsföretag information om dig. Denna information omfattar ditt kreditbetyg, hur mycket skulder du har och hur väl du har kunnat betala tillbaka dina skulder tidigare. Denna information används för att avgöra om du är en god risk för ett lån eller inte. Men vad exakt vad UC AB om dig? När försvinner deras information och vad har det för påverkan på din ekonomi? Läs mer nedan.

När försvinner krediter och lån från UC AB:s register?

UC känner till dina lån och skulder medan de är aktiva, men informationen försvinner ur deras register när lånet eller skulden har varit borta i ett år. Det betyder att om du tar ett lån utan UC kommer kreditupplysningsföretag inte att ha någon information om din lånehistorik. Detta kan vara bra eller dåligt, beroende på din personliga situation. Hur som helst så försvinner ditt register efter ett år av att vara borta.

Se vad UC AB vet om dig

Alla personer i Sverige har rätt att kostnadsfritt se över sin UC-registrering en gång om året. Du kan göra detta genom att beställa ett UC-registerutdrag, som ger dig all information som UC har om dig. Detta är ett utmärkt sätt att hålla koll på din kreditvärdighet och se till att det inte finns några fel i din UC-registrering.

Vilka lån syns inte på mitt uc-register?

UCs register uppdateras en gång i månaden, så de kan inte se helt nya lån och de kan inte heller se lån utan UC. Det betyder att om du tar ett lån utan UC kommer kreditupplysningsbolaget inte att ha någon information om din lånehistorik.