Jämför mikrolån med utbetalning dygnet runt

Kan man få ett SMS lån utbetalt mitt i natten?

Det finns fler långivare som erbjuder möjligheten att låna pengar med utbetalning dygnet runt, exempelvis mitt i natten en helgdag. De kan betala ut lån utanför deras öppettider eftersom de har automatiska system för att bevilja och betala ut SMSlån.

Automatiserade långivare kan betala ut pengar på minuten 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan.

Tack vare dessa metoder kan du låna pengar på minuten och se pengarna på ditt konto inom 15 minuter efter ansökan, oavsett när du ansöker.

För utbetalning av direktlån 24/7 måste två krav uppfyllas

Förutom att uppfylla långivarens minimikriterier finns det två krav som måste uppfyllas för att du ska få pengar på ditt konto inom några minuter efter att du skickat in en ansökan.

Det krävs automatisk behandling av långivaren.

Om en långivare inte har ett digitalt eller automatiserat system för att hantera sina ansökningar sker kreditbedömningar och lånebehandling endast under kontorstid. Om sådana system finns på plats kan ansökningarna bedömas snabbare när som helst.

För att betala av ditt lån måste långivaren först göra en direktbetalning till ditt bankkonto.

Den långivare du ansöker om måste erbjuda direktdebitering till din bank om du vill kunna låna pengar med hjälp av direktdebitering på ditt konto.

Banköverföringar genomförs i allmänhet direkt om de gäller två konton på samma bank i Sverige. De så kallade paustiderna gäller i stället om du till exempel försöker skicka pengar från SEB till Nordea.

Med sluttid avses den tid inom vilken överföringen är slutförd och visas på mottagarens konto. Om en bank till exempel är stängd på grund av en helgdag kommer överföringar av pengar mellan banker att ske på måndag morgon.

Utan direktbetalning är det svårt att ta ett lån under semestern.

Om du tar ett snabblån på lördag kan du bara få betalningen under helgen om din bank och långivarens bank är partners. Lyckligtvis har många långivare konton hos olika banker (t.ex. Swedbank, Nordea, Handelsbanken, SEB & Danske Bank). Dessutom erbjuder vissa långivare Trustly Loans som ger betalningar till ytterligare banker utöver deras nuvarande partnerskap.

Baskrav som alltid måste uppfyllas

Du måste uppfylla de traditionella krav som de flesta svenska långivare har, samt ha en långivare som kan hantera din ansökan och göra betalningar dygnet runt.

Exempel på vanliga grundkrav

 • Den sökande är minst 18 år (ibland 21+).
 • Låntagaren är skriven i Sverige med svenskt personnummer.
 • Den sökande har någon typ av inkomst på minst 5 000 kr/mån.
 • Den sökande har inga kronofogdeskulder.
 • Låneansökan signeras med BankID.

Det är vanligtvis avgörande att din deklarerade inkomst överstiger skattemyndigheternas minimitröskel. Detta beror på att de inte kan kontrollera ett foto av ditt lönebesked 24 timmar om dygnet och därför måste de jämföra dina deklarerade inkomster med vad du har rapporterat till regeringen.

Villkor för mikrolån som kan betalas ut dygnet runt

Lånebelopp1 000 – 50 000
Återbetalningstid1 – 60 månader
Nominell ränta4,9 – 40 %
Uppläggningsavgift0 – 500 kr
Aviseringsavgift0 – 75 kr
Uttagsavgift0 – 200 kr
KreditupplysningOftast Creditsafe eller Bisnode

Även om betydelsen av “brådskande” och “omedelbar” inte skiljer sig nämnvärt från de betydelser som gäller för andra små snabblån är det värt att notera att dessa lån inte är billiga. Därför föreslår vi att mikrolån med betalningar dygnet runt endast används som en engångslösning vid ett oförutsett behov av kontanter. Till exempel om en oväntad utgift skulle dyka upp.

Är det möjligt att ta ett stort privatlån mitt i natten?

Ja, Lendify är den enda långivaren som kan erbjuda större privatlån på 50 000 SEK eller mer med finansiering dygnet runt. De kan betala ut pengar omedelbart till alla större banker och Danske Bank i de fall du uppfyller alla deras grundläggande krav.

Grundkrav för att bli godkänd automatiskt

 • Din deklarerade inkomst är över 180 000 kr.
 • Du har inga anmärkningar eller kronofogdeskulder.
 • Du är 18 år gammal och bokförd i Sverige.

Risker med mikrolån med utbetalning 24/7

Det är visserligen bekvämt att kunna låna pengar när som helst på dygnet, men det finns också en fara. Friheten att kunna ansöka när som helst och få pengar på kontot direkt innebär en viss grad av tillit.

Lån kan aldrig ersätta en riktig inkomst, och vi avråder starkt från att låna mitt i natten för att finansiera spel, alkohol eller andra onödiga utgifter. Behöver du hjälp med ditt lånebeteende finns gratis stöd hos din kommuns skuldrådgivare.

Steg för steg – så kan du ta SMS lån dygnet runt

Välj långivare

Vår lista över mikrolån ger tillgång till pengar dygnet runt. Se till att kontrollera kraven för att låna från varje långivare och kontrollera att de erbjuder direktbetalning till din bank.

Fyll i ansökan

När du har valt en långivare som passar dig går du helt enkelt till deras ansökningsformulär. Fyll i personlig information och dina inkomster och utgifter på sidan. När du är klar, nSignera formuläret med ditt BankID.

Få svar på ansökan

Inom en timme efter att du har skickat in din begäran kommer långivaren att kontakta dig. Du kan få ett av tre svar:

– Godkänd utan kompletteringar

– Tillfälligt godkänd, men du behöver komplettera information

– Nekad

Om du godkänns för lånet utan några ändringar har du möjlighet att få finansiering omedelbart. Om det uppstår avvikelser mellan det du uppgett och det vi funnit, till exempel din inkomst, kan ett tillägg krävas.

Om det belopp du säger att du tjänar inte stämmer överens med dina skatteuppgifter kan vi be om en bild på en av dina lönebesked innan vi kan ge dig pengarna.

Få utbetalning till ditt konto

När det gäller pengar är det viktigt med behörigheter. När ansökan är godkänd och undertecknad kan du vanligtvis begära en utbetalning, men vissa betalar direkt. Du får pengarna omedelbart in på ditt konto så länge du och långivaren använder samma bank.

Långivare som erbjuder lån dygnet runt

 • Lumify: svar direkt på skärmen med direkt utbetalning, oavsett tid och dag.
 • Monara: kontokredit utan dolda avgifter med direkt svar och utbetalning.
 • Ferratum: svar inom 15 min med och 24/7-betalning till alla storbanker.
 • Fairlo: besked direkt och direktbetalning till storbankerna + Danske.
 • Saldo: lån upp till 5 000 kr med utbetalning när som helst på dygnet.Klara Lån

 • Jämför 10+ lån direkt
 • Svar direkt på skärmen

Hos Klara Lån kan du låna 2000 – 150 000 kr (upp till 30 tkr utan UC) oavsett tid på dygnet. Du får svar på 15 sekunder från flera långivare som erbjuder direktutbetalning till konton hos svenska storbanker.

Ferratum

1000 – 50 000 kr dygnet runt

Snabbt och smidigt lån

Hos Ferratum kan du ansöka, få svar direkt och ha pengarna inom ett par minuter oavsett tid på dygnet. Vid ansökan slipper du en UC, Creditsafe används istället, och de har inga dolda avgifter.

Frågor & svar

Hur kan jag vara säker på att få pengarna samma dag under helgen?

För att sammanfatta artikeln bör du se till att långivaren och du som låntagare uppfyller kriterierna nedan för att få ditt lån utbetalt samma dag:

 • Se till att du uppfyller långivarens grundkrav.
 • Säkerställ att långivaren ger besked direkt på skärmen.
 • Kontrollera att långivaren erbjuder direktutbetalning till din bank.

Om du uppfyller kraven ovan finns det inget som hindrar dig från att få pengarna inom några minuter efter att du skickat in din ansökan.

Du kan dock få avslag på din ansökan eller bli ombedd att lämna ytterligare information till lånedirektören innan du vet ordet av.

Ange samma månadslön som du uppgav förra året i din låneansökan för att öka dina chanser att få pengarna direkt.

När förväntar du dig att pengarna ska komma fram?

Tidpunkten för när du kan se pengarna som överförs till ditt konto från ett lån eller när du kan ta ut dem från en redan beviljad kontokredit varierar beroende på vilken bank du har. Om till exempel du och långivaren har Swedbank-konton kan du se överföringen nästan omedelbart. Men om ni har olika banker kan det dröja till morgonen nästa arbetsdag innan ni får meddelande om transaktionen. Därför är det viktigt att veta att det är skillnad mellan att kunna ta ut pengar dygnet runt och att se bevis på transaktionen i ditt utdrag.

Är mikrolån med utbetalning dygnet runt dyrare än andra snabblån?

Nej, låntagare som lånar över natten har inte sämre villkor än andra snabblånsleverantörer. Fairlo, som erbjuder bland de billigaste snabblånen i Sverige med 11,39 – 17,52 procent i ränta, erbjuder till exempel utbetalning till alla storbanker inom 24 timmar.

Kan jag få pengar insatta på mitt konto dygnet runt, även om det finns en betalningsanmärkning?

Flera långivare som erbjuder SMS-lån kontrollerar din betalningshistorik och din kreditvärdighet innan de godkänner dig för ett lån. Om du har en eller flera negativa anmärkningar i din kreditupplysning minskar dock dina chanser att bli godkänd för ett lån.

Är det möjligt att låna pengar via Swish på natten?

Nej, “Swish-lån” har inte släppts ännu, men det kommer troligen att ske snart. Under tiden har alla lån som vi nämner i den här artikeln samma utbetalningshastighet som ett “Swish-lån”, även om Swish inte används för betalningen.

Gina Bergqvist är en bloggare inom lån och finans. Hon har flera års erfarenhet av branschen och har etablerat sig som en källa till expertis. Gina skriver om ekonomiska frågor som bostadsköp, låneförhandlingar, sparande och investeringar för att hjälpa sina läsare att förstå grunderna i finansiell planering samt de strategier som krävs för att maximera pensionssparandet.