SMSlån med betalningsanmärkning - Vi listar bankerna nedan

Sms lån om du redan har en betalningsanmärking:

Det finns långivare som tillåter smslån även om du sedan tidigare har betalningsanmärkningar (läs mer om betalningsanmärkning här). Detta ka dock öka risken att du sätter dig i en skuldfälla vars negativa spiral kan bli svår att bryta. Att ta ett snabbt impulslån blir exempelvis enklare när kraven på dig som låntagare sänks.

Att ha en betalningsanmärkning behöver inte vara synonymt med att ha dåliga förutsättningar för att betala tillbaka lånet. Om du har en betalningsanmärkning men vet att din ekonomi är tillräckligt stabil för att kunna betala tillbaka lånet inom utsatt tid finns det ett flertal företag som kan tänka sig att låna ut pengar.

bild låna med betalningsanmärkning

Det vi alltid rekommenderar dig att göra innan du tar ett smslån, tidigare betalningsanmärkning eller ej, är att fundera över och budgetera för:

1.    Om du har råd att ta ett lån. Kan du leva så snålt som det krävs för att lyckas betala tillbaka lånet på angiven tid? Om du inte kan eller vill äta matlåda på lunchen, skippa utekvällarna eller avstå från den där tröjan bör du hålla dig borta ifrån sms- och snabblån.

2.    Innan du tar ett sms lån bör du föreställa, och förbereda dig, på värsta tänkbara scenario. Tänk om du blir plötsligt sjuk och din inkomst minskar, eller om din bil går sönder och du behöver lägga ut pengar du inte räknat med? Hur ska du då kunna betala tillbaka lånet? Om du inte betalar tillbaka enligt överenskommelse kan både påminnelse- och straffavgifter tillkomma vilket ofta leder till att lånet blir betydligt mycket dyrare. Och det snabbt. I värsta fall hamnar ärendet hos inkasso och du riskerar att få en betalningsanmärkning.

3.    Låna inte för att bekosta andra lån eller för att kunna köpa förbrukningsvaror. Detta leder bara till en ond cirkel som det är svårt att ta sig ur. Möjligtvis kan du ta ett gratis smslån för att bekosta en mindre skuld men bara om du kan betala tillbaka lånet inom en månad.

4.    Kolla noggrant upp att lånet inte har några dolda avgifter. Fråga hellre långivaren en gång för mycket än en för lite.

5.    Tänk på att aldrig förlänga ett gratis smslån! Om du förlänger det kommer du inte enbart att få betala ränta för den tid du förlänger lånet utan även för den period som skulle varit kostnadsfri.