SMS lån för student utan inkomst

Att vara student är en bekymmersfri och rolig tid i livet, men att få slut på pengar kan naturligtvis sätta käppar i hjulet. Om du inte har någon inkomst som student finns det fortfarande alternativ för långivare som ger lån. Du kan få de pengar du behöver snabbt genom att ta ett sms-lån. Och det är möjligt för studenter med betalningsanmärkningar att bli godkända för ett också! Att ta ett lån kan bland annat vara till hjälp om du vill konsolidera dina lån.

Ett samlingslån kan hjälpa dig att spara pengar på räntorna samtidigt som du får en grundlig ekonomisk överblick. Det viktigaste är att du har en strategi för lånet. När det sedan gäller att låna ska du bara låna det du behöver och måste veta att du kommer att kunna betala tillbaka hela skulden.

SMS lån som student utan inkomst

Det kan vara svårt att ta lån som student utan inkomst, men eftersom du studerar ser långivarna ofta detta som en förståelig orsak till din svåra ekonomiska situation.

Dessutom är det troligare att din ekonomi förbättras, vilket ger långivaren större förtroende för din återbetalningsförmåga. Det finns några saker du kan göra för att öka dina chanser att få ett studielån. Först och främst kan du ansöka tillsammans med en medsökande.

Du kan också visa att du tar din ekonomi på allvar. Till exempel genom att visa tidigare sparande och aktieköp. Detta visar att även om du behöver pengar omedelbart utan att ha någon inkomst nu, kan dina tidigare inkomster vara till hjälp.

Mikrolån och snabblån för studenter

Att låna pengar som student via ett sms- eller snabblån är ett alternativ om du behöver pengar snabbt. Kraven för ett snabblån är vanligtvis mycket mindre stränga än för ett vanligt banklån. SMS- och snabblån för studenter finns numera hos flera långivare.

En viktig skillnad är att när du ansöker om ett SMS-lån räknas dina studielån som inkomst, vilket ökar dina chanser att bli godkänd. En annan fördel med SMS-lån och snabblån är att du snabbt får pengarna – i vissa fall redan efter 15 minuter. Tack vare Trustly erbjuder många långivare nu omedelbara låneutbetalningar som sätts in direkt på ditt konto – även på helger!

Samla lån som student

Om du studerar och har tagit flera mindre lån kan det vara värt att kombinera dem. Fördelarna med konsolideringslån är många. Å ena sidan får du bättre koll på din ekonomi. Du får också ett lån med lägre ränta eftersom det lånade beloppet blir större.

Med en låneförmedlare kan du få billigare lån. Låneförmedlare hjälper dig att hitta lånet med den lägsta räntan. Dessutom är tjänsten ofta helt gratis. En annan fördel med låneförmedlare är att de endast tillhandahåller en UC per kund. Detta är särskilt viktigt eftersom studerande måste upprätthålla en god kreditvärdighet för att få ett lån.

Lån för studenter trots betalningsanmärkning

Det är svårt att få lån till studenter eftersom bankerna anser att du som student har en osäker återbetalningsförmåga. Om du har pengar sparade och vill ta ett lån som student trots skuld hos Kronofogden kan det vara näst intill omöjligt att hitta ett lån. Men om du har varit skuldfri ett tag och hållit din ekonomi under kontroll sedan dess är det inte omöjligt – särskilt om det har gått flera år sedan du hade någon form av betalningsanmärkning.

Svårt att få lån?

Om du är 20 år och vill ta ett lån kan du vara berättigad till ett snabblån. Kraven för snabblån och sms-lån är ofta mindre stränga än för andra typer av lån. Om du tar ett snabblån behöver du dessutom inte betala någon UC (Universal Credit). Det är dock viktigt att komma ihåg att räntan ofta är mycket hög med denna typ av lån. Det är därför viktigt att du innan du accepterar aquick låneerbjudandet, kontrollerar att du kommer att kunna betala tillbaka det i sin helhet.

Men om det är möjligt, låna så kort tid som möjligt; ett litet lån med kort löptid behöver inte kosta mer än några hundra kronor.

Hur mycket kan jag låna som student?

Många långivare kan ge lån på upp till 350 000-600 000 kronor. Beroende på hur de olika långivarna bedömer just dessa faktorer kan det dock hända att du kan låna ett lägre belopp och till en lägre ränta. Om du ansöker om ett snabblån eller smslån så är beloppet runt 5000kr.

Din betalningsförmåga

Långivarna granskar din förmåga att betala tillbaka hela skulden på samma sätt som de skulle göra med alla andra typer av lån. Ett exempel på detta kan vara att du har ett annat jobb eller en annan inkomstkälla utöver studielån och stipendier, vilket ökar chansen att bli godkänd för ett lån med önskvärda villkor.

Lån med eller utan säkerhet

När du tar ett lån kan du ge olika saker som säkerhet, tex om du har en bil eller något annat av värde, vilket innebär att den är pantsatt som säkerhet för långivaren. Det fungerar som en garanti för banken och innebär i allmänhet bättre villkor och räntor. Lån utan säkerhet, även kallade “hypotekslån”, har strängare kriterier.

Lån med medsökande

När du lånar tillsammans med någon annan är ni gemensamt ansvariga för skulden. Därför tar långivaren hänsyn till dina medlåntagares betalningsförmåga, vilket kan öka dina chanser avsevärt. Detta kan vara ett exempel på att låna som student eller tillsammans med en förälder eller partner som har fast anställning.

Vanliga frågor och svar

Kan man ta lån som student?

Ett studielån är ett privat lån med en individuell ränta som bestäms av dina omständigheter. Om du är student rekommenderas det starkt att du inte tar på dig mer skulder än nödvändigt. Detta beror på att du inte har en fast inkomst eller kanske får pengar från en ytterligare källa för att komplettera din utbildningsfinansiering.

Finns det smslån för studenter utan extraarbete?

I skrivande stund är Profilkredit den enda sms-långivaren som kan låna ut pengar till studenter över 20 år som inte arbetar aktivt vid sidan av sina studier. De har nyligen bytt till Bisnode Kredit och erbjuder löptider från 30 dagar upp till 1 år.

Gina Bergqvist är en bloggare inom lån och finans. Hon har flera års erfarenhet av branschen och har etablerat sig som en källa till expertis. Gina skriver om ekonomiska frågor som bostadsköp, låneförhandlingar, sparande och investeringar för att hjälpa sina läsare att förstå grunderna i finansiell planering samt de strategier som krävs för att maximera pensionssparandet.