Låna pengar med dålig eller låg kreditvärdighet

SMS Lån Tips hjälper dig att hitta ett lån trots låg kreditvärdiget, enkelt och smidigt! Här kan du jämföra bankerna!

Jämför lån du kan få trots svag kreditvärdighet

Tips

Genom att konsekvent göra betalningar i tid och hantera sin ekonomi på ett ansvarsfullt sätt kan dock personer med dålig kreditvärdighet så småningom kvalificera sig för lägre räntor och bättre villkor vid framtida låneansökningar. Att ta ett av dessa typer av lån kan dessutom hjälpa till att visa kreditgivare att låntagaren är kapabel att hantera sin ekonomi på ett ansvarsfullt sätt och betala tillbaka skulder i tid.

Krav för dig med låg kreditvärdighet

Om du har låg kreditvärdighet finns det vissa krav som du kan behöva uppfylla för att bli godkänd för ett lån eller kreditkort.

Grundkrav som måste uppfyllas

  • Du måste vara myndig (minst 18 år gammal)
  • Folkbokförd och bosatt i Sverige
  • Inneha bankkonto i svensk bank samt BankID
  • Deklarerad inkomst
  • Ingen skuld hos Kronofogden

För att öka chanserna att bli godkänd kan personer med låg kreditvärdighet behöva tillhandahålla ytterligare former av säkerheter, till exempel egendom eller tillgångar. Du kan också behöva tillhandahålla inkomst- och anställningsbevis för att visa att du kommer att kunna göra regelbundna betalningar på lånet eller kreditkortet. Att ha en medsökande som har god kreditvärdighet kan dessutom ofta bidra till att öka dina chanser att bli godkänd.

Vad är kreditvärdighet?

Ditt kreditbetyg kan variera från D till AAA, där allt lägre än B vanligtvis tyder på en försvagad ekonomi. Generellt sett består betyget av fyra aspekter:

1. Livssituation

Långivare vill i allmänhet se stabilitet när de bedömer dig och din livssituation. Om de observerar att du har haft samma jobb ett tag, bor på samma adress och inte har några betydande förändringar på gång (t.ex. flytt, giftermål eller skilsmässa, skaffar barn) kommer det att påverka ditt kreditbetyg positivt. Om du däremot nyligen har skilt dig eller inte har haft en fast anställning i mer än tolv månader kan det skada ditt kreditbetyg negativt.

2. Inkomst

Regelbunden inkomst är den summa pengar som du får varje månad, exklusive arbetslöshetsstöd eller subventioner. Som vi just diskuterade kan det ge många belöningar att ha en stadig inkomst.

3. Fasta utgifter

Fasta utgifter, såsom boendekostnader och andra räkningar, tas i beaktande av långivare. Detta sker via en schablonberäkning baserad på din livssituation; om du till exempel har två barn kommer de att approximera den typiska kostnaden för att uppfostra dem varje månad. När detta kombineras med din inkomst blir det avgörande för att beräkna hur mycket disponibel inkomst du har att låna.

4. Aktuell kredit och kredithistoria

Du måste inte bara ta hänsyn till dina befintliga krediter och lån i dina fasta utgifter, utan om några betalningar eller skulder till kronofogden är utestående kommer det att avsevärt minska din totala kreditvärdighet.

Trots detta kan inget lån godkännas utan ett positivt kreditbetyg. När detta är fallet för dig, ta det som en möjlighet att få ordning på din ekonomi och gradvis bygga upp din trovärdighet innan du ansöker om nya lån.

Läs mer här https://vismaspcs.se/ditt-foretagande/finansiering/kreditvardighet

SMS-lån med låg kreditvärdighet

Om du behöver ett lån men har dålig kreditvärdighet är ett sms-lån ett av de begränsade alternativen som står till buds. Sms-lån är fördelaktiga eftersom de kan erhållas snabbt och ofta utan att du behöver uppvisa inkomst- eller anställningsbevis.

Trots bekvämligheten med sms-lån finns det många nackdelar att vara medveten om. Räntan är orimlig och du kan bara låna ett litet belopp. Dessutom kan det, om det inte utövas med försiktighet, leda till en skuldspiral; när du överväger denna typ av lån samt har en låg kreditvärdighet, se därför till att jämföra långivare för att säkra de bästa möjliga villkoren för din ekonomiska situation.

SMS-lån är en dyr kreditform, så tänk på att räntor och avgifter sannolikt kommer att vara höga. För att skydda ditt ekonomiska välbefinnande är det bäst att undvika sådana sms-lån med låg kreditvärdighet så mycket som möjligt.

Fördelar med att låna med låg kreditvärdighet

Trots att du har en checkad betalningsanmärkning kan du fortfarande vara berättigad till ett lån till överkomliga räntor. Kortare låneperioder ger ett ovärderligt skyddsnät vid ekonomiska nödsituationer och kan bidra till att förhindra en skuldspiral.

Nackdelar med ett svagt kreditbetyg

Att ackumulera dåliga skulder kan vara en svår situation att hantera, och att ta fler lån kommer bara att komplicera saken ytterligare. Med högre räntor på lånen kommer du i slutändan att betala ännu mer i det långa loppet. Om du dessutom har problem med återbetalningen av dina nuvarande lån kan det leda till ett ännu sämre kreditbetyg. Kortfristiga lån kan verka tilltalande på grund av deras låga handpenning och snabba betalningsplaner, men de innebär också en hel del risker eftersom månadsavbetalningarna kan bli alltmer ohanterliga med tiden.

Även om det kan vara frestande att låna pengar genom sms-lån för konsumtion är det starkt avrådigt och sällan rekommenderat.

Varför är min kreditvärdighet låg?

Utan att göra en kreditupplysning är det omöjligt att ge ett korrekt svar på varför din kreditvärdighet har sjunkit. Lyckligtvis behöver du inte förlita dig på företag för att få denna information – du kan få tillgång till den själv! Ett snabbt och okomplicerat sätt att få fram viktiga uppgifter om din ekonomiska historia som hjälper till att fastställa den aktuella statusen på ditt kreditbetyg.

Även om vi inte har några specifika detaljer om din nuvarande ekonomiska situation kan vi ge en översikt över de vanligaste orsakerna till ett lågt kreditbetyg.

Otillförlitlig inkomst, flera UC-förfrågningar på kort tid och flera lån eller krediter som ska betalas av? Det är inte konstigt att det kan vara svårt att hantera betalningar och skulder. Men oroa dig inte – med rätt strategier kan du ta itu med dem alla!

Hur kan jag förbättra min kreditvärdighet?

Om du höjer din kreditvärdighet kan du ta högre lån och få förmånliga villkor från långivarna. Oroa dig inte för att behöva ta till SMS-låneansökningar med dålig kreditvärdighet, för vi har samlat de bästa strategierna för att förbättra den! Här är våra bästa tips:

1. Ta kontroll över din ekonomi

Du är inte dömd till ett liv med låg kreditvärdighet! Din ekonomiska aktivitet under de senaste åren används bara som referenspunkt. Om du tar hand om din ekonomi, betalar av skulder och gör betalningar i tid kommer ditt kreditbetyg att gradvis förbättras med tiden.

2. Samla in lån och krediter

Om du har flera lån och kreditkort är din kreditvärdighet i fara. Att samla några av dem till ett större men mer hanterbart lån kan hjälpa till att vända utvecklingen till din fördel! Att konsolidera flera små lån gör att du inte blir överväldigad av skuldbetalningar och kommer garanterat att öka din kreditvärdighet.

3. Undvik lån med UC

För att förbättra din kreditvärdighet är det bättre att undvika att få sådana lån eftersom UC har all information om dem. Lyckligtvis kan du läsa mer om de alternativ som finns här så att du inte behöver oroa dig.

4. Se över dina inkomster

Oavsett din nuvarande sysselsättningsstatus är det en bra idé att söka ytterligare inkomstmöjligheter. Om du är anställd och letar efter en möjlighet som inte innebär att du byter jobb helt och hållet kan det vara fördelaktigt att söka efter ett nytt jobb på marknaden i en bransch med stark efterfrågan. Detta kan visa sig vara användbart om du kan hitta något mer passande eller mer välbetalt än det du har för närvarande!

Tips om vad du ska göra innan du ansöker om ett lån trots låg kreditvärdighet

Kontrollera att du uppfyller långivarens krav

Välj en längre löptid

Ansök om ett lån utan UC

Samla befintliga lån med låg kreditvärdighet

Kontrollera att du uppfyller långivarens krav

Se till att du uppfyller de administrativa krav som din långivare ställer innan du ansöker om ett lån, annars kan du automatiskt få avslag.

Välj en längre löptid

När du ansöker om ett lån kan du ofta välja återbetalningstid, även om det finns vissa begränsningar. Om din kreditvärdighet är låg är det klokt att välja den längsta tillgängliga löptiden – detta minskar din månadsbetalning och ökar dina chanser att få lånet godkänt. Det kan också vara möjligt för dig att betala av tidigare än väntat utan att det medför några extra kostnader!

Ansök om ett lån utan UC

Många kortfristiga lån och vissa personliga lån kräver inte UC för att vara berättigade. Detta innebär att långivarna nu vänder sig till alternativa kreditkontroller, som Creditsafe, för att fastställa din behörighet. Genom att utelämna behovet av en UC-klassificering har du följaktligen en ökad chans att bli godkänd för dessa typer av låneansökningar!

När du ansöker om ett lån utan UC-kontroll påverkar det inte din ansökan på samma sätt som om kreditprövning sker via UC. Om du har dåliga skulder och låg kreditvärdighet men ändå vill få sms-lån, ger en ansökan utan UC-kontroll dig därför en idealisk möjlighet att få de nödvändiga pengarna.

För att hålla din kreditvärdighet oskadd ska du se till att använda Creditsafe för alla dina kreditupplysningar. Med Bisnode och UC kommer antalet förfrågningar att ha en negativ inverkan på din poäng – med ett undantag: Bisnode rapporterar inte antalet förfrågningar till kreditgivare, utan endast den associerade risken (som inkluderar antalet förfrågningar). Så ta inga risker när det gäller att skydda din ekonomiska ställning – välj Creditsafe!

Samla befintliga lån med låg kreditvärdighet

Istället för att samla på dig mer skulder bör du försöka konsolidera befintliga lån och krediter. Detta kan drastiskt förbättra din förmåga att få framtida lån till bättre räntor. Det är möjligt att få ett lån med en lägre kreditvärdighet, men det kräver strategiska åtgärder som att visa upp bevis på ett ansvarsfullt lånebeteende för att lånegivaren ska kunna ta hänsyn till det.

Hur får man ett lån trots ett lågt kreditbetyg?

Om du har ett dåligt kreditbetyg kan det vara en stor utmaning att låna pengar. För att ge dig själv den bästa chansen att bli godkänd för ett lån med din mindre bra kreditvärdighet är det viktigt att jämföra flera långivare och deras erbjudanden.

Samla lån med dålig kreditvärdighet

Att samla dina lån är ett enkelt och stressfritt sätt att vända sig bort från den förödande effekten av dåliga ekonomiska beslut. Med vårt företag kan du ansöka om lånekonsolidering på bara två minuter – du behöver ingen rådgivning!

Genom att konsolidera dina lån kan du ta ett större lån för att betala de utestående småskaliga skulderna som hindrar din UC-kreditvärdighet.

Genom att gå igenom denna process kan du minska dina månadskostnader avsevärt. Detta kan vara en välsignelse för dem som vill få ordning på sina ekonomiska angelägenheter igen utan att behöva ta lån trots att de har en svag kreditvärdighet.

Med denna tjänst sparar du inte bara tid på att betala dina räkningar varje månad utan kan också välja en återbetalningsperiod som fungerar bäst för dig.

Är du orolig för att dina skulder ska bli ohanterliga? Tveka inte att hitta professionell hjälp utan kostnad! Besök hallåkonsument.se för kontaktuppgifter och låt budget- och skuldrådgivningen i din kommun guida dig tryggt genom denna utmanande process.

Omstrukturering av skulder

Är du trött på att hantera skulder? Här är den perfekta lösningen: ett enkelt verktyg som gör det möjligt för dig att betala av dina skulder under en viss tidsperiod. Det innebär att du kan göra betalningar på en del av det totala beloppet varje månad, och sedan får du resten av saldot skött av vår tjänst! Det har aldrig varit enklare – eller snabbare – att bli fri från kvardröjande skulder.

För att få tillgång till detta alternativ kan du ansöka hos Kronofogdemyndigheten och få stöd av en budget- och skuldrådgivningstjänst i din kommun.

När alla dina skulder har betalats av är de pengar du ursprungligen var skyldig helt borta och du kan till och med få ett lån om du tidigare varit tvungen att söka andra alternativ på grund av dålig kreditvärdighet.

Genom denna process kan du få en ny start och bygga upp en hållbar ekonomisk situation. Men viktigast av allt är att många individer upplever mental frihet så snart de blir skuldfria utan att ha någon UC-betalningsrekord att oroa sig för. Att börja om på nytt är inte bara stärkande utan också katartiskt!

Fakturor och delbetalningar

När du lånar pengar är det viktigt att vara medveten om att även dina betalningar som har godkänts som fakturor kommer att ge ett lånekonto hos UC.

Bankerna utvärderar dessa på samma sätt som de gör med kreditupplysningar om lån; även om de kan verka obetydliga. De kan leda till en dålig kreditvärdighet och hindra dig från att få ett lån trots att du inte har några andra aktuella lån.

Vad gör jag om jag nekas ett lån på grund av ett lågt kreditbetyg?

Om du har nekats ett lån men ändå behöver pengar finns det några lösningar. Överväg till exempel att sälja ägodelar som du inte längre behöver eller fråga om familj och vänner kan låna ut pengar.

Vanliga frågor och svar