Hur man förbättrar sina chanser att få ett privatlån

Är du i behov av lite extra pengar men osäker på hur du ska säkra ett privatlån? Vi har sammanställt en omfattande guide om hur du kan förbättra dina chanser att bli godkänd för ett privatlån. I den här artikeln tar vi upp allt från att förstå din kreditvärdighet till tips om hur du förhandlar med långivare. Oavsett om du vill konsolidera skulder eller finansiera ett större köp kommer våra tips och tricks att hjälpa dig att sätta dig på rätt väg mot ekonomisk stabilitet. Så läs vidare och upptäck hur du kan öka dina chanser att få ett privatlån.

Förstå privatlån och dess kriterier

Ett privatlån är en summa pengar som en låntagare får från en långivare, vanligtvis för ett specifikt ändamål som t.ex. renovering av hemmet, skuldkonsolidering eller ett stort inköp.

För att bedöma låntagare tittar långivarna vanligtvis på faktorer som kreditvärdighet, inkomst, anställningshistorik och skuldkvot.

Att förstå dessa kriterier är avgörande eftersom det kan hjälpa dig att förbättra dina chanser att bli godkänd för ett privatlån. Genom att veta vad långivarna letar efter kan du vidta åtgärder för att förbättra din kreditvärdighet, visa stabil sysselsättning och minska din skuldkvot. Detta kommer att göra dig till en mer attraktiv låntagare och öka dina chanser att få det lån du behöver.

Förbättra din kreditvärdighet

Att förbättra sin kreditvärdighet är avgörande för ekonomisk stabilitet och framtida möjligheter. Det finns flera praktiska åtgärder som läsaren kan vidta för att uppnå detta.

För det första är det viktigt att betala räkningar i tid eftersom sena betalningar kan påverka kreditvärdigheten negativt. För det andra kan regelbunden kontroll av kreditupplysningar hjälpa till att identifiera fel och se till att korrekt information rapporteras. Genom att korrigera eventuella fel kan kreditpoängen förbättras.

Det kan också ha en positiv inverkan på kreditvärdigheten att hålla kreditutnyttjandet nere genom att inte utnyttja alla kreditkort och betala av hela saldon. Genom att följa dessa enkla men effektiva tips kan läsarna förbättra sin kreditvärdighet och sätta sig själva på en väg mot ekonomisk framgång. Läs här om lån med dålig kreditvärdighet

Minska din skuldbörda

Att minska skulderna är avgörande för ekonomisk stabilitet och sinnesfrid. Höga skulder kan leda till stress, ångest och till och med depression.

För att minska skulderna finns det flera tips att följa. Ett sätt är att konsolidera skulder, vilket innebär att kombinera flera skulder till en månadsbetalning med lägre ränta. Detta kan spara pengar på ränta och förenkla betalningarna.

Ett annat tips är att betala av lån med höga kostnader först, till exempel kreditkortsskulder med höga räntor. Detta sparar pengar på lång sikt och bidrar till att skulderna försvinner snabbare.

Det är också viktigt att undvika att ta på sig nya skulder, vilket kan öka den totala bördan. Fokusera i stället på att betala av befintliga skulder och leva inom dina tillgångar.

Genom att följa dessa tips kan individer minska sin skuldbörda och förbättra sitt ekonomiska välbefinnande.

Ha en stabil inkomst och anställningshistorik

Att ha en stabil inkomst och anställningshistorik är en avgörande faktor när det gäller att avgöra om du kan bli godkänd för ett privatlån eller inte. Långivarna vill se att du har en pålitlig inkomstkälla och ett konsekvent arbetslivserfarenhet, eftersom det visar att du är kapabel att betala tillbaka lånet i tid.

För att stärka din sysselsättnings- och inkomstprofil finns det några saker du kan göra. För det första ska du försöka behålla ett fast jobb i minst ett år innan du ansöker om ett lån. Detta visar att du har en stabil inkomst och att det är mindre sannolikt att du inte kommer att betala dina betalningar.

Dessutom bör du sträva efter att öka din inkomst genom att ta på dig extra arbete eller söka ett mer välbetalt jobb. Detta förbättrar inte bara dina chanser att bli godkänd för ett lån utan gör det också lättare för dig att betala tillbaka lånet när du väl har fått det.

Det är avgörande att ha en stabil inkomst och en stabil anställningshistorik för att få ett privatlån. Genom att vidta åtgärder för att stärka din profil kan du öka dina chanser att bli godkänd och säkra de medel du behöver.

Samla dokumentation och vara förberedd

När du ansöker om ett privatlån är det viktigt att du har alla nödvändiga dokument för att undvika förseningar eller avslag.

Till att börja med ska du se till att samla ihop dina inkomstbevis, som lönekuvert eller skattedeklarationer, samt din anställningshistorik och kontaktuppgifter till din arbetsgivare.

Samla därefter in dina personliga identitetshandlingar, t.ex. körkort eller pass och eventuella socialförsäkringsbevis eller statligt utfärdade ID-kort.

Det är också viktigt att ha din kreditupplysning och ditt kreditbetyg lätt tillgängliga, eftersom långivarna kommer att använda denna information för att fastställa din behörighet och ränta.

För att hålla dig organiserad kan du skapa en checklista med alla nödvändiga dokument och förvara dem på en säker och lättillgänglig plats.

Kom ihåg att om du är noggrann och förberedd ökar dina chanser till godkännande och hjälper dig att få bästa möjliga lånevillkor.

Välj rätt långivare och jämför erbjudanden

När det gäller att hitta rätt långivare finns det några saker att tänka på. För det första ska du göra din research och jämföra olika låneerbjudanden för att hitta det bästa alternativet för dina behov. Leta efter långivare med transparenta villkor och se till att läsa det finstilta innan du skriver under på den streckade linjen.

Det är också viktigt att ta hänsyn till långivarens kriterier och villkor, till exempel krav på kreditvärdighet, räntesatser och återbetalningsvillkor. Se till att du förstår dessa faktorer innan du ansöker om ett lån, eftersom de kan ha stor inverkan på din ekonomiska situation.

När du jämför låneerbjudanden ska du inte bara fokusera på räntan – tänk också på de avgifter, kostnader och andra kostnader som är förknippade med lånet. Och kom ihåg att alltid låna ansvarsfullt och inom ramen för dina tillgångar. Med dessa tips i åtanke kan du hitta rätt långivare och lån för dina behov.

Slutsats

Genom att tillämpa de tips och råd som ges kan sannolikheten för att bli godkänd för ett privatlån öka trots de potentiella utmaningarna. För att förbereda en låneansökan rekommenderas att du granskar din kreditvärdighet och förbättrar den vid behov, samlar in alla nödvändiga papper, söker efter förmånliga räntor och villkor och ärligt redovisar din ekonomiska situation. Ett privatlån kan hjälpa dig att nå dina ekonomiska mål trots eventuella hinder. Genom att förbli fokuserad och bestämd kan du framgångsrikt säkra den finansiering du behöver. Lycka till!

Ekonomen

Vi jämför fler långivare för att fler ska hitta det bästa lånet. Vi har dessutom branschens nöjdaste kunder.

Lån mellan 5 000 – 600 000 kr

löptid 1 år – 20 år

 • Jämför 38 långivare för bästa möjliga villkoren
 • Expertis från 600 000 lånejämförelser
 • Erfarna förhandlare som hjälpt tusentals svenskar

Marginalen Bank

Med privatlånet kan du låna till det mesta – utan säkerhet. Samla ihop småkrediter, köp den där bilen du drömt om eller renovera sommarstugan. Du bestämmer!

 • Låna mellan 25 000 – 500 000 kr utan säkerhet.
 • Räntan är 3,50% – 18,95% och baseras på kundens individuella förutsättningar.
 • Återbetalningstid 2-12 år
 • Enkelt att ansöka med snabba svar.
 • Ett flexibelt lån där du kan lösa ditt lån när du vill utan extra kostnad.

För att ansöka om Privatlånet krävs det att:

 • Du är minst 20 år
 • Du inte har någon betalningsanmärkning
 • Du måste ha en fast årsinkomst på minst 200 000 kr

Seven Day Bank

Villkor:   

 • Att du är mellan 20 och 69 år och att lånet är slutbetalt vid 70 års ålder
 • varit mantalsskriven i Sverige i 3 år ej har skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
 • inga betalningsanmärkningar.

Hos SevenDay kan du låna mellan 10 000 – 300 000 kr. Vår bästa ränta är 3,95%. Alltid med SevenDay Prisgaranti™.  Läs mera om vår prisgaranti!

SevenDay är specialister på privatlån utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver belåna din bostad för att låna av oss. Dessutom har vi ovanligt bra villkor på våra lån. Inte minst om du jämför med din vanliga bank. Behov av pengar kan dyka upp när som helst, sju dagar i veckan.

Du kanske ska byta bil, renovera hemma, ut och resa eller samla dina lån och krediter på ett ställe. Oavsett vad du behöver pengar till, ser vi till att lånet inte kostar dig mer än nödvändigt.

Bankvertise

Jämförelsetjänsten Bankvertise hjälper dig att hitta ett lån eller samla befintliga lån krediter hos 38 långivare och banker.

Ansök kostnadsfritt och hitta det bästa lånet för dig, eller sänk månadskostnaden för dina befintliga lån och krediter.

Banky

Har du fått nej från andra låneförmedlare och långivare? Inte undra på när så många förlitar sig på samma, utdaterade data och processer. 

Hos Banky gör vi saker annorlunda. Genom ett unikt sätt att kreditpröva med fokus på återbetalningsförmåga kan vi skapa möjligheter för låntagare som fått nej hos andra. För oss är det viktigaste att du får ett lån som du kan betala tillbaka, inte vad du har gjort tidigare.

Om produkten

 • Låna 10 000 – 100 000 kr
 • 2 – 8 års löptid
 • Samma ränta till alla (26,5% nominell, 29,97% effektiv ränta)
 • Måste vara minst 20 år
 • Måste ha en inkomst på minst 10 000 kr/mån före skatt
 • Betalningsanmärkningar ok
 • Inga avgifter

✅ Alltid helt avgiftsfritt – du betalar bara ränta

✅ Ansök tryggt och enkelt med BankID – svar direkt

✅ Kreditbedömning utan sedvanlig kreditupplysning

Viiga Lån

 Lån upp till 40.000 kr med en fast ränta mellan 6,84% – 21,60% och en valfri avbetalning på upp til 84 måneder. 

 • Lån upp till 40 000 kr
 • Valfri avbetalningstid på upp till 84 månader
 • Fast ränta mellan 6,84% – 21,6%
 • Ansökan är inte bindande
 • Bestäm själv vad du till använda pengarna till
 • Lån utan säkerhet
 • Du ansöker online
 • När ditt lån har blivit godkänt betalas pengarna ut samma dag eller senast vardagen efter

Gina Bergqvist är en bloggare inom lån och finans. Hon har flera års erfarenhet av branschen och har etablerat sig som en källa till expertis. Gina skriver om ekonomiska frågor som bostadsköp, låneförhandlingar, sparande och investeringar för att hjälpa sina läsare att förstå grunderna i finansiell planering samt de strategier som krävs för att maximera pensionssparandet.