Lån utan kreditprövning med betalningsanmärkning – Jämför långivare

SMS Lån Tips hjälper dig att hitta ett lån utan kreditupplysning & med betalningsanmärkning, enkelt och smidigt!

Vad innebär ett lån utan kreditprövning med betalningsanmärkning?

Ett lån utan kreditprövning innebär att man tar ett lån som inte kräver någon kreditprövning av UC AB. Istället kommer ett annat kreditupplysningsföretag att utföra den kreditprövning som görs på dig när du ansöker om ett lån. Detta kan vara tilltalande för låntagare som har dålig kreditvärdighet eller ingen kredithistorik alls. Det finns ett antal långivare för dig som erbjuder högkostnadslån utan kreditprövning med UC AB.

Snabba lån är oftast det man ansöker om

Lån utan kreditprövning med betalningsanmärkning är vanligtvis snabba och dyra lån. Räntorna på dessa lån är vanligtvis mycket högre än traditionella lån, så det är viktigt att läsa villkoren noggrant och jämföra innan du ansöker. Låntagare bör också vara medvetna om de risker som är förknippade med dessa lån, till exempel att de debiteras för höga avgifter eller att de inte kan betala tillbaka lånet i sin helhet. De lånen som oftast inte kräver en kreditupplysning av UC är som exempel snabblån och kreditlån.

Lån med kreditupplysning av UC är bättre

UC AB är en av Sveriges största och mest respekterade kreditupplysningsföretag, så dess kreditprövning är högt respekterad av långivarna. Detta innebär att låntagare som har en UC-kreditprövning har större chans att bli godkända för ett lån och få bättre villkor. Lån med kreditupplysning av UC har vanligtvis lägre lånekostnader, längre återbetalningstid och säkrare villkor.

Läs mer om lån utan UC här.

UC AB och alla andra kreditupplysningsbolag i Sverige

Det finns några andra olika kreditupplysningsföretag än UC AB i Sverige, varav vissa fokuserar på större statliga myndigheter eller andra former av företag medan andra riktar sig till att erbjuda sina tjänster till långivare. Nedanför hittar du en lista över de mer kända aktörerna i Sverige idag.

UC AB

UC AB upplysningscentralen

UC AB är ett stort kreditupplysningsföretag som grundades 1977. Det är nu en del av Enento Group och används av de stora bankerna och långivarna för privatlån och bolån för kreditupplysningar och bland annat personupplysningar.

Syna AB

Syna - kreditupplysningsföretag

Syna AB är ett företag som ger lån till personer som inte har UC. Detta företag är relativt okänt, men de tillhandahåller tjänster till långivare som vi inte känner till. De riktar sig till en annan kundgrupp, där de jobbar med Kronofogdemyndigheten och Folkhälsomyndigheten bland annat.

Bisnode AB

bisnode är ett företag som utför kreditupplysning

Bisnode grundades 1989, ägs av riskkapitalbolaget Ratos och Bonnier. Företaget tillhandahåller kreditupplysningar för företag och är en vanlig leverantör av högkostnadskrediter. Bisnode har verksamhet i 18 länder från och med 2022.

Creditsafe AB

creditsafe upplysningsföretag

Creditsafe är ett mycket mindre företag än UC AB i Sverige, men har en mycket större internationell närvaro. Creditsafe används främst av långivare som erbjuder sms-lån och kontokrediter. Creditsafe grundades 1997.

Annat kreditupplysningsföretag än UC – Vad är skillnaden?

Det finns många olika företag som långivarna kan använda för denna tjänst, men två av de mest populära är UC och Bisnode. UC är det mest kända och använda kreditupplysningsföretaget, men vissa långivare föredrar att använda Bisnode i stället.

Att låna från en långivare som använder ett annat företag än UC kan dock vara fördelaktigt för dem som har fått dåliga UC poäng genom att ansöka om många lån och utnyttjat krediter hos långivare som använder UC. Detta beror på att flera förfrågningar i din UC-rapport kan sänka dina UC poäng, vilket kan påverka din möjlighet att få ett lån. Om din långivare använder Bisnode kan de alltså inte se dina UC poäng och då har du en förbättrad chans att få ett lån.

Låna pengar utan kreditprövning med betalningsanmärkning

För att låna pengar utan kreditupplysning finns det några krav som måste uppfyllas. Att uppfylla dessa krav kommer att ge dig som låntagare en ökad chans att få låna pengar. Läs kraven nedan.

Minsta krav och villkor för alla lån utan kreditprövning

För att ta ett lån utan kreditupplysning måste du:

  • Vara minst 18 år
  • Ha en inkomst (lön, studielån, pension, sjukpenning)
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Ha Bank-ID
  • Inte ha någon form av skuld hos kronofogden

Bästa långivarna med lån med bank-ID utan kreditupplysning

Slantar.nu: Låna 10 000 – 30 000 kr med 25,00 % ränta

Credifi: 2 000 – 50 000 kr med 40.25% ränta

Belona Pantbank: Låna 1 000 – 200 000 kr med 7,68 – 14,53 % ränta

Merax: Låna 3 000 – 30 000 kr med 39,48 % ränta

Ferratum: 1 000 – 45 000 kr med 39.60% ränta

Här är alla lån du kan ansöka till utan kreditupplysning med betalningsanmärkning

SMS lån

SMS-lån eller snabblån är den överlägset vanligaste formen av lån som tas utan UC-upplysning. Det finns ett stort antal långivare som erbjuder ett snabbt lån som alltid har väldigt få krav. Dessa lån bör endast användas i knipan eftersom de har extremt hög ränta samt dolda kostnader för de som glömmer bort att betala. Här är det även enkelt att ta lån trots många förfrågningar utan uc.

Kontokredit

Om du behöver låna pengar och inte har någon UC kan en kontokredit vara ett bra alternativ för dig. En kontokredit är en kredit direkt på ditt konto, den fungerar som en buffert som du kan använda när du behöver låna pengar. Du väljer själv hur mycket kredit du ansöker om sedan lånar du bara det belopp du behöver. Viktigt att påpeka är att så fort du tar pengar från krediten betalar du ränta.

Pantlån

Långivare kan vara villiga att ge dig ett pantlån utan att titta på din kreditvärdighet, så länge du är villig att använda värdesaker som säkerhet. Detta kan vara ett utmärkt alternativ om du behöver pengar snabbt och har något av värde att erbjuda långivaren. Tänk på att du sannolikt måste betala en högre ränta än någon med god kreditvärdighet, eftersom långivaren tar större risk genom att låna ut till dig men pantlån ger dig en rimlig ränta.

De bästa sms lån utan kreditupplysning

Nedan hittar alla de bästa snabblån utan uc och kreditupplysning dessa långivare erbjuder även lån för skuldsatta utan UC.

Ferratum: 1 000 – 45 000 kr, 39.60% ränta, 3 månader – 8 år löptid, 0 kr uppläggningsavgift, 0 kr mån aviavgift, utan UC

Lumify: 2 000 – 70 000 kr, 40.25% ränta, 3 månader – 8 år löptid, 730 kr uppläggningsavgift, 60 kr mån aviagift, utan UC

Loanstep: 3 000 – 25 000 kr, 21.00 – 38.40% ränta, 5 månader – 2 år löptid, 0 kr uppläggningsavgift, 60 kr mån aviaavgift, utan UC

Credifi: 2 000 – 50 000 kr40.25% ränta 3 månader – 8 år löptid, 685 kr uppläggningsavgift, 60 kr mån aviavgift, utan UC

Fördelar och nackdelar med lån utan kreditprövning

Nedan hittar du en lista med nackdelarna och fördelarna men lån utan kreditprövning. Alla dessa egenskaper är viktiga att ha i åtanke när man söker lån utan UC.

Fördelar

Mindre grundkrav än större lån

Att låna utan UC har lägre krav än större lån. Detta beror på att de inte gör någon kreditprövning, vilket innebär att personer med dålig kreditvärdighet eller ingen kreditvärdighet alls ändå kan låna pengar. Det här är varför snabblån utan UC är så vanligt. Detta gör dem till ett bra alternativ för personer som behöver pengar snabbt och inte vill gå igenom besväret med en kreditprövning.

Man hamnar inte i UC’s register

Om du letar efter ett snabbt lån och du inte vill ha någon UC-registrering kan du frestas att låna utan UC. UC har inget att göra med dina lån utan UC. Det är helt enkelt ett avtal mellan långivaren och låntagaren så om du av någon anledning inte vill vara uppskriven i deras register är det någonting du undviker med lån utan UC.

Det går snabbt

Lån utan UC är ett bra alternativ om du behöver pengar snabbt och inte har tid att gå igenom processen för att få din UC godkänd. Dessa lån är mycket snabba och kan vara ett bra alternativ om du behöver låna pengar snabbt utan uc, det är därför de kallas snabblån utan uc.

Nackdelar

Höga lånekostnader

Lån utan UC har hög ränta och vissa dolda kostnader. Dessa lån har utformats för personer som har dålig kreditvärdighet eller ingen kreditvärdighet alls, och därför är räntorna mycket högre än de som erbjuds personer med god kreditvärdighet. Detta innebär att du kommer behöva att betala mycket pengar i ränta och om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning samt ränteförhöjning och andra avgifter.

Dessutom har många av dessa lån också dolda kostnader, till exempel uppläggningsavgifter och månatliga administrationsavgifter. Detta innebär att du behöver betala mer än du räknar med om du inte är försiktig. Det är viktigt att läsa villkoren noggrant innan du går med på att låna pengar utan UC.

Genom att ta ett lån utan UC riskerar du att hamna i skuld. Om du redan har skulder som du inte har råd att betala kan du bli dragen till domstol eller till och med till kronofogden.

Korta löptider

Lån utan UC har korta löptider, vilket innebär att du måste betala tillbaka skulden snabbt. Om du inte hinner kan du få en räntehöjning. Detta beror på att långivarna vill höja risken för att få sina kunder att betala snabbt medan de tjänar mer pengar de. Om man kommer in i en slinga där den totala summan att betala tillbaka lånet ökar med mer än man kan betala i månaden hamnar man i ett riktigt dyrt problem.

Information hos kreditupplysningsbolagen

När du tar ett lån hos UC får kreditupplysningsföretag information om dig. Denna information omfattar ditt kreditbetyg, hur mycket skulder du har och hur väl du har kunnat betala tillbaka dina skulder tidigare. Denna information används för att avgöra om du är en god risk för ett lån eller inte. Men vad exakt vad UC AB om dig? När försvinner deras information och vad har det för påverkan på din ekonomi? Läs mer nedan.

När försvinner krediter och lån från UC AB:s register?

UC känner till dina lån och skulder medan de är aktiva, men informationen försvinner ur deras register när lånet eller skulden har varit borta i ett år. Det betyder att om du tar ett lån utan UC kommer kreditupplysningsföretag inte att ha någon information om din lånehistorik. Detta kan vara bra eller dåligt, beroende på din personliga situation. Hur som helst så försvinner ditt register efter ett år av att vara borta.

Se vad UC AB vet om dig

Alla personer i Sverige har rätt att kostnadsfritt se över sin UC-registrering en gång om året. Du kan göra detta genom att beställa ett UC-registerutdrag, som ger dig all information som UC har om dig. Detta är ett utmärkt sätt att hålla koll på din kreditvärdighet och se till att det inte finns några fel i din UC-registrering.

Vilka lån syns inte på mitt uc-register?

UCs register uppdateras en gång i månaden, så de kan inte se helt nya lån och de kan inte heller se lån utan UC. Det betyder att om du tar ett lån utan UC kommer kreditupplysningsbolaget inte att ha någon information om din lånehistorik.

Varför ska jag bry mig om min kreditvärdighet?

Om du vill bli godkänd för ett lån måste du ha en god kreditvärdighet. Det innebär att du har betalat dina skulder tidigare och att du sannolikt kommer att göra det i framtiden. Om du inte har en god kreditvärdighet kan det hända att du inte blir godkänd för ett lån eller att du måste betala en hög ränta.

Om du vill köpa ett hus i framtiden behöver du ett stort lån. För att bli godkänd för detta lån måste du ha en mycket god kreditvärdighet. Detta beror på att långivaren vill vara säker på att du kommer att kunna betala tillbaka skulden. att ha en god kreditvärdighet visar att du är ansvarsfull med dina pengar och att du sannolikt kommer att betala tillbaka skulden i tid.

Så förbättrar du din kreditvärdighet

Om du vill förbättra din kreditvärdighet finns det några saker du kan göra. För det första ska du se till att du alltid betalar dina skulder i tid. Det visar att du är ansvarsfull med dina pengar och att du sannolikt kommer att betala tillbaka dina skulder. För det andra ska du försöka hålla ditt kreditutnyttjande lågt. Det innebär att du inte ska använda all din tillgängliga kredit på en gång. Om du har använt mycket kredit kan långivaren tro att du är en riskfylld låntagare. Om du följer dessa tips är du på väg att förbättra din kreditvärdighet!

Samla lån och krediter

Om du har svårt att hålla jämna steg med alla dina lån och krediter kan du överväga att ta ett stort privatlån. Detta lån kan användas för att betala av alla dina andra skulder, så att du bara har en månadsbetalning att oroa dig för. Det maximala beloppet du kan låna med ett privatlån är 500 000 kronor, så det är ett utmärkt sätt att få dig själv ur skuldfällan. Genom att ta ett stort lån för att betala av sina andra skulder kan man bättre kontrollera räntan eftersom större lån har lägre ränta och man har mindre chans glömma bort att betala en av sina återbetalningar vilket resulterar i ränteförhöjning och utgifter.

Avsluta oanvända kreditkort

Att avsluta oanvända kreditkort är ett bra sätt att förbättra din kreditvärdighet. När du har färre kort ser det ut som om du använder mindre krediter, vilket är bra för din kreditvärdighet. Se till att säga upp alla kort som du inte använder och behåll endast de kort som du behöver. På så sätt kan du hålla dig organiserad och samtidigt förbättra din kreditvärdighet!

Lös befintliga lån

Om du vill förbättra din kreditvärdighet bör du försöka lösa dina befintliga lån. Det kan du göra genom att betala av dem normalt eller genom att ta ett stort privatlån och använda det för att betala av dina andra skulder. I vilket fall som helst kommer du att förbättra din kreditvärdighet och bli en mer ansvarsfull låntagare. Så om du funderar på att köpa en bostad i framtiden eller bara vill förbättra din kreditvärdighet, se till att lösa dina lån!

Vanliga frågor om lån utan UC

Om du har några frågor angående lån utan UC eller någonting relaterat till den här webbplatsen hittar du några frågor och svar nedan.