Banker lånar ut pengar utan ränta i 90 dagar

Lån är en typ av ekonomiskt stöd som måste betalas tillbaka. Det finns tre typer av studielån. Federal lån ges till studenter, federala lån som ges till föräldrar och privata lån.

Den första typen av lån är lånet som ges direkt till studenterna. De inkluderar Stafford lån, Federal Family Education Loans, Ford Direct Student Loans, och Federal Student Loans konsolidering. Dessa lån är direkt tillgängliga för studenterna och är tillgängliga som subventionerade eller osubventionerade lån. Dessa lån ska betalas efter examen. Viloperioden för båda typer av studielån är 6 månader vilket innebär att en student har en tid på sex månader efter examen under vilken han är befriad från att betala någonting.

Om en studerandes kredittimmar är mindre än hälften så är hans viloperiod över och han måste börja betala tillbak lånet. Huvudskillnaden mellan subventionerade och osubventionerade lån är att man är undantagen från att betala ränta på ett subventionerat lån fram till efter examen. Kreditgränsen för försa året är 3500 $ och det når gränsen på 8500 $ för doktorander. Denna gräns ökar till 12500 $ per år för osubventionerade lån.

Den andra typen av studielån är lånet till föräldrarna. Dessa kallas också PLUS-lån. Dessa lån har en mycket högre gräns. Detta hjälper till att möta eventuella skillnader i utbildningskostnaden men betalningarna startar omedelbart eftersom det inte finns någon nådperiod. Föräldrar är enbart ansvariga för betalningen av lånet. Räntan på PLUS-lånen är 8,5%.

Den tredje typen av studielån är lånet från privata banker och finansbolag. Dessa lån har en gräns högre än något federalt lån. Dessa företag erbjuder de bästa finansieringsvillkoren. Vissa företag ger till och med en viloperiod på tolv månader. Det finns två typer av privata lån: direkt till student/föräldrar eller genom skolkanaler.

De direkta konsumentlånen har en högre ränta men är snabb att bearbeta medan lånen som lånas via skolkanaler är långsamma att bearbeta men har en lägre ränta. Lånet för privata lån är högre än federala lån. Den överliggande avgiften beror på en persons kreditpoäng. Ett annat alternativ är via sms, läs mer här.

En extra fördel av privata lån är att utländska studenter också är berättigade till lånen, men en amerikansk hemvist behövs också som garant. De tar också ut en avgift för lånet. Om en persons kreditpoäng är hög kan avgiften utelämnas och räntan är också låg. Ett uttalande om APR (årlig procentsats) innehåller alla möjliga typer av avgifter och det lämnas när lånet beviljas. Det borde användas för att jämföra det totala räntet och avgiften vid jämförelse av lånen. Vissa federala och privata studielån kan utelämnas om en student förklarar sig konkurs och uppfyller vissa villkor men dessa villkor är svåra att möta. Idag har strikta lagar tillåtit lånebolagen att ålägga böter på en konkurs. De straffas också på olika sätt som att inte hålla sig till professionella regler eller lägga på stora böter på dem.

****************************************************

Smslåntips är en sajt där du kan jämföra lån hos olika banker. Vi strävar alltid efter att guida dig fram till det lånet som passar dig. Besök vår hemsida https://smslåntips.com/ för mer information.

Du kan även besöka vår G+ konto -> G+ – sms lån tips
Eller vår Facebook sida -> sms lån tips

Leave a Reply