Vad är lätta lån?

Ett enkelt lån har minimala krav, vilket gör det “lätt att få”. Dessa typer av lån är normalt sms-lån eller kontokrediter och har ofta höga godkännandegrader hos långivarna. I den här artikeln går vi igenom all information du behöver för att enkelt låna pengar utifrån dina förutsättningar och utforskar vilka lånealternativ som är lättast att få.

Hur får man lån lättast?

Det är lättare att få ett lån när två faktorer är uppfyllda: minimala krav och höga godkännandenivåer.

Innan du tar ett lån ska du tänka på att även om ansökningsprocessen kan vara enkel och okomplicerad är det ingen garanti för att din ansökan godkänns. Dessutom har lån med låga krav ofta högre kostnader förknippade med dem.

5 banker som lånar pengar lättast

BankBeloppEff. ränktaLäs mer
Ferratum1 000 – 50 00040,50%Se lån ->
Lumify2 000 – 70 00040,25%Se lån ->
Saldo1 000 – 20 000 kr26,5% – 74,4%Se lån ->
SMS pengar1 000 kr – 30 000 kr53,12% – 84,23%Se lån ->
Northmill1 000 – 50 000 kr4,9% – 21,9Se lån ->

De främsta kännetecknen för enkla lån är:

 • Det hämtas ingen kreditupplysning från UC
 • Lånet beviljas trots en eller flera betalningsanmärkningar
 • Det finns inget krav på hög inkomst
 • Alternativ inkomst godtages oftast, alltså inget krav på fast anställning
 • Låga lånebelopp och korta löptider

Uppfyll kraven och få lättare lån

När du väljer att låna pengar har långivaren alltid riktlinjer som måste följas. Till att börja med handlar dessa krav om följande:

 • Myndig (18+ år gammal)
 • Folkbokföring i Sverige
 • Svenskt bankkonto
 • Återbetalningsförmåga (du kan återbetala lånet)
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Om du uppfyller kriterierna ovan är det troligt att du kan få ett lån från vilken långivare som helst, men långivarna kan också ställa egna krav. Det är här de blir anpassningsbara. Generellt sett är detta de överväganden som långivarna tittar på när de bedömer din ansökan:

 • Inkomst
 • Betalningsanmärkningar
 • Betalningshistorik
 • Ålder
 • M.m.

Såhär gör du för att ansöka om ett enkelt lån

Tvärtemot vad många tror är det inte svårt att hitta enkla lån. Allt du behöver är en grundlig jämförelse av olika långivare och vår artikel här på webbplatsen; sedan kan de flesta lätt få ett enkelt lån! Oavsett om ditt mål är att ta ett privatlån eller söka efter det bästa snabblånet utan UC, börja alltid med att jämföra olika leverantörer för att få bästa möjliga erbjudande.

1. Bestäm hur mycket och hur länge du behöver låna.

Innan du kan börja jämföra lån är det viktigt att du vet exakt hur mycket pengar du behöver låna och hur länge. Om ditt primära mål är att det ska vara enkelt att skaffa ett lån är de enda två riktiga alternativen snabblån eller kreditkonton – allt som är större än 50 000 kronor kräver strängare krav än vad som krävs för lättåtkomliga mindre belopp. På grund av de högre kostnaderna förknippade med dessa typer av lån tenderar tyvärr räntorna att följa med; att förvänta sig låga räntor är alltså kanske inte rimligt med tanke på denna verklighet.

2. Jämför enkla lån

När du vet hur mycket pengar du ska låna och vilken återbetalningstid som passar din budget är det dags att jämföra långivare. På SMS lån tips har vi olika kategorier som sms-lån, kontokrediter, enkla lån utan UC och mycket mer. Bläddra igenom våra listor så att du kan hitta rätt långivare för dina specifika omständigheter och krav.

3. Ansökan

Att ansöka om ett lån via våra samarbetspartners är enkelt och okomplicerat, precis som alla andra typer av låneansökningar. Allt du behöver göra är att välja din långivare på vår webbplats och klicka på “Ansök”. Du kommer att omdirigeras till långivarens webbplats där du måste ange dina personuppgifter tillsammans med det begärda beloppet och löptiden. När det är gjort är det bara att signera med BankID – därefter bör du få ett omedelbart svar direkt som visas på din skärm. Som en del av sin bedömningsprocess inhämtar långivarna även kreditupplysningar om de sökandes finansiella historia samt ytterligare bakgrundskontroller när det är tillämpligt också!

4. Klart!

Du har lagt ner det hårda arbetet och nu behöver du bara vänta på ett svar från din långivare. Om du blir godkänd kan du få ditt lån redan efter 15 minuter – även om det kan ta upp till två arbetsdagar beroende på deras utbetalningsmetod.

Banker som lättast lånar ut pengar

När det gäller att ansöka om ett lån har vissa långivare mildare krav än andra. För att göra processen enklare har vi nedan lyft fram de långivarna som har mindre stränga kriterier. Majoriteten av bankerna tenderar att ställa identiska lånevillkor oavsett vilken långivare du väljer.

När du lånar pengar från en bank är det viktigt att se till att du får bästa möjliga ränta. För att försäkra dig om detta bör du jämföra räntorna mellan bankerna.

Kan du få ett lån av en bank kan du med stor sannolikhet även få lån av andra banker.

BankBeloppEff. ränktaLäs mer
Ferratum1 000 – 50 00040,50%Se lån ->
Lumify2 000 – 70 00040,25%Se lån ->
Saldo1 000 – 20 000 kr26,5% – 74,4%Se lån ->
SMS pengar1 000 kr – 30 000 kr53,12% – 84,23%Se lån ->
Northmill1 000 – 50 000 kr4,9% – 21,9Se lån ->

SMS-lån eller kontokredit?

Det kan vara svårt att avgöra vilket som är det bästa lånealternativet – sms-lån eller kontokredit. Båda erbjuder liknande belopp och villkor, men det som verkligen skiljer dem åt är kostnaden. Trots likheterna i andra avseenden har SMS-lån vanligtvis lägre avgifter än de som är förknippade med kontokrediter, vilket gör det potentiellt mer fördelaktigt att använda den här typen av lån om du letar efter ett enklare sätt att låna pengar.

Med en kontokredit är det enkelt att få ekonomisk hjälp och mer kostnadseffektivt i det långa loppet än att använda ett sms-lån. Detta beror på att ränta inte tas ut på oanvända krediter; om du till exempel har tillgång till 20 000 kronor och endast tar ut 2 000 kronor från den, betalas ränta bara på det belopp som tas ut från ditt konto. Till skillnad från denna metod att låna pengar är du med ett sms-lån skyldig att betala av hela summan plus ränta tills fullständig återbetalning har skett.

Slutsats

När du letar efter ett lån är det viktigt att hitta den bästa räntan. Det kan du göra genom att jämföra räntorna mellan olika banker. Om du blir godkänd för ett lån hos en bank kommer du troligen också att bli godkänd för ett lån hos andra banker. När du ska bestämma dig för om du ska ta ett sms-lån eller en kontokredit handlar valet ofta om kostnaden. SMS-lån tenderar att ha lägre avgifter än kontokrediter, vilket gör dem till det mer prisvärda alternativet i de flesta fall.

Gina Bergqvist är en bloggare inom lån och finans. Hon har flera års erfarenhet av branschen och har etablerat sig som en källa till expertis. Gina skriver om ekonomiska frågor som bostadsköp, låneförhandlingar, sparande och investeringar för att hjälpa sina läsare att förstå grunderna i finansiell planering samt de strategier som krävs för att maximera pensionssparandet.